Tips – Så väljer du rätt mascara! 4.25/5 (4)

Önskar du att dina ögonfransar var tjockare? Önskar du att du hade ögonfransar långa som janne långben? Vi tipsar dig om hur du väljer rätt mascara som passar just dina ögonfransar och ger dig de tjocka, långa ögonfransarna du vill ha.

Välj din mascara

Bestäm vad du vill ha ut av din mascara. Det finns en mascara för alla de slag: volym, förlängning, definiering, snabbare tillväxt, vattentät – plus många mascaror som kombinerar dessa effekter. Ta en titt på dina ögonfransar och bestäm vilken typ av förbättring de behöver.

Har du för glesa fransar, leta efter en mascara som ger volym.
Om du har korta ögonfransar, leta efter en lengthening mascara.
Om dina ögonfransar är täta men att du vill ha längd och definition, välj också där en lengthening mascara.

Om dina fransar är ojämna eller skadade, kolla då på ingredienserna på mascaran. Phyto-keratin och panthenol kan hjälpa dina fransar att växa. Du ska bara använda din mascara i tre månader innan du ersätter den, så fortsätt och experimentera med olika märken tills du hittar din perfekta mascara.

Använd bara vattenfast mascara om du ska gå på speciella evenemang, om du t.ex ska gå till en poolfest eller om du ska se en film som kan få dig att börja gråta. Vattenfast mascara är svår att ta bort och kan torka ut dina fransar, vilket gör dem sköra.

Välj din nyans.

För det mesta fungerar svart alldeles utmärkt. Det ger en illusion av tjocklek och längd. Om dina ögonfransar är röda eller blonda, kan du använda brun mascara.
Experimentera med olika färgade mascaror. Grön färg kan fungera bra till blå ögon, lila kan förbättra gröna ögon och blå och lila kan lysa upp dina ögon..

 

Investera i en eyelash curler

Ardell Precision Eyelash Curler

Om du är seriös och vill få till knock-out-ögonfransar, är eyelash curler nyckeln. Denna kommer att lyfta dina fransar så att de ser större och ljusare ut. Det kanske inte verkar som det, men en eyelash curler kan göra stor skillnad.

Användning:
Böj fransarna innan du applicerar mascara.
Öppna fransböjaren och placera den nära roten av de övre ögonfransarna.
Slut fransböjaren och håll kvar i ca 20 sekunder.
Öppna sakta, upprepa om mer volym önskas.

 

och så till sist en liten youtube video…

 


Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

2 Replies to “Tips – Så väljer du rätt mascara!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.